Je Texel vakantie begint
bij Recreatie Service Texel

Zoek naar je verblijfsperiode let op de gevonden data 's zijn flexibel met 4 dagen

Festivals op Texel

Lekker dansen in de zon, gezellig een biertje drinken bij ondergaande zon of kijken naar bands of dj’s die graag naar Texel komen om te spelen.
In het hoogseizoen zijn er tal van leuke festivals op Texel. Hieronder vindt u de leukste op een rij.

Texel blues festival

Al jaren lang wordt in Den Burg in oktober het Texel Blues Festival gehouden. in 2022 is dat van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 16 oktober. Blues liefhebbers uit heel Nederland komen een weekendje Texel. Houdt u ook van blues? Dan mag u dit niet missen! Op vele locaties in Den Burg komen blues bands en artiesten om het dorp gezelig te maken. In de meeste restaurants, cafés en bars kunt u terecht!
Kijk voor meer informatie op de website van Texel Blues.

Sompop De Waal

Sompop in 2022 weer los!
Prachtig groot feest en een begrip op Texel. Kom lekker feesten in de buitenlucht.
Sompop wordt in 2022 gehouden op 2 juli van 12:00 tot 23:30 uur.

Sea & Street Festival De Koog

In De Koog is het tropisch! Sea & STreet festival is een feest wat in teken staat van Caribische en Zuid-Amerikaanse dans en muziek. Een hele tropische afsluiter van het seizoen die je mee moet maken. De Dorpstraat zijn Zuid-Amerikaanse danseressen, Straatartiesten die spelen salsa, reggae, R&B en Caribbean. Voor ieder wat wils dus!

Lange Juni

Kom naar Lange Juni, Cultuurmaand Texel. Een maand vol muziek, cultuur en kunst. Verrassingen en pareltjes. Ben je al eens naar Broadway geweest? Heb je zin om nieuwe kunst te zien? Wil je iets horen wat je nog nooit gehoord hebt? En smaken van vroeger proeven? De Lange Juni cultuurmaand heeft het allemaal.

Bijna dagelijks kun je wel ergens op het eiland een voorstelling, optreden of expositie bezoeken. Plan dus snel je Texel Bezoek!

Tevoko Buitentoernooi

zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 is het weer zover. Een sportief en gezellig buitenvolleybaltoernooi op een heerlijk beschutte en zonnige speelweide van Staatsbosbeheer. 144 deelnemende teams uit geheel Nederland komen meedoen.

SunBeats Beach Festival

Op zaterdag 9 juli 2029 vindt  SunBeats Beach Festival​ plaats. Hét dance-evenement van Texel, waar menig Texelaar, oud-Texelaar en Texelbezoeker jaarlijks naar uitkijkt. Heerlijk met je blote voeten in het zand, samen met je vrienden genieten van de beste muziek. Dat is waar SunBeats voor staat. De 18e editie belooft er een te worden om nooit te vergeten!

Amusetour Texel

Op nog onbekende locatie (waarschijnlijk Den Burg) wordt in 2022 ook weer een amusetour op Texel gehouden. Meer informatie volgt zodra er meer bekend is.

Beach Food Festival

Tientallen foodtrucks, strandhuisjes, zitzakken en parasols maken dit festival bij Oudeschild tot een waar zomers feestje van 22 juli t/m 24 juli 2022. Texelse chefs en koks vanuit elders in Nederland maken de lekkerste gerechten van lokale producten.

Havenvistijn

De vissers van Texel geven op 13 augustus 2022 in ‘hun’ dorp Oudeschild uitleg over visserijtechnieken en diverse soorten vis. Er zijn demonstraties en muziek en uiteraard is er volop verse vis te krijgen.

Strenderpop

Een gezellig en klein popfestival in Oosterend, welke in 2022 wordt gehouden op zaterdag 20 augustus. Uiteraard met veel gezelligheid, goede muziek en (geen garanties voor het) goede weer.

Texel culinair

Van 23 tot en met 25 september staat De Koog in het teken van Texel Culinair. In 3 dagen tijd worden zo’n 100 verschillende kleine gerechtjes gemaakt door chef-koks van meer dan 30 Texelse eetgelegenheden.

Windfestival Texel

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober wordt weer het jaarlijkse windfestival in de Koog gehouden. Dit tweedaags festival bij Paal 20 vult de lucht met showvliegers en kites.

Festival Texel

Festival Horizontoer

In tien dagen tijd gaan muzikanten en theatermakers naar Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland om gratis (of tegen kleine vergoeding) optredens te geven. 

De Horizontoer voor 2022 is afgelast en wordt in 2023 weer gehouden.

Kermis Texel

Kermis Den Burg

Jaarlijks kermis gehouden van woensdag 13 juli t/m zondag 17 juli. Op De Groeneplaats, midden in het dorp Den Burg. De kermis biedt grote en kleine attracties en is leuk voor jong en oud.

0 Reviews

Schrijf een review

Geverifieerd door MonsterInsights