fbpx


Zoek & Boek uw Texel vakantie ___________ Alle prijzen zijn inclusief verplichte bijkomende kosten

Vakantie op Txeel
Mooi Texel
Hooglander
schaap
vuurtoren
Texel
Texel
Texel
lammetjes

 

Festivals op Texel

Lekker dansen in de zon, gezellig een biertje drinken bij ondergaande zon of kijken naar bands of dj’s die graag naar Texel komen om te spelen.
In het hoogseizoen zijn er tal van leuke festivals op Texel. Hieronder vindt u de leukste op een rij.

Texel Blues Festival Den Burg

Al jaren lang wordt in Den Burg in het tweede weekend van oktober het Texel Blues Festival gehouden. in 2019 is dat van vrijdag 11 oktober tot en met zondag 13 oktober. Blues liefhebbers uit heel Nederland komen een weekendje Texel. Houdt u ook van blues? Dan mag u dit niet missen! Op vele locaties in Den Burg komen blues bands en artiesten om het dorp gezelig te maken. In de meeste restaurants, cafés en bars kunt u terecht!

Sompop (voorheen Sommeltjespop) De Waal

Zaterdag 6 juli is het weer zover. Sompop gaat met 3 podia los! Ieder jaar een groot feest en een begrip op Texel. Kom lekker feesten in de buitenlucht. Er is geen voorverkoop dus kom optijd.

Tropical Sea Festival De Koog

In De Koog is het op 24 augustus tropisch! Een leuk feest wat in teken staat van Caribische en Zuid-Amerikaanse dans en muziek. Een hele tropische afsluiter van het seizoen die je mee moet maken. De Dorpstraat zijn Zuid-Amerikaanse danseressen, Straatartiesten die spelen salsa, reggae, R&B en Caribbean. Voor ieder wat wils dus!

De lange Juni

Kom naar Lange Juni, Cultuurmaand Texel. Een maand vol muziek, cultuur en kunst. Verrassingen en pareltjes. Ben je al eens naar Broadway geweest? Heb je zin om nieuwe kunst te zien? Wil je iets horen wat je nog nooit gehoord hebt? En smaken van vroeger proeven? De Lange Juni cultuurmaand heeft het allemaal.

Bijna dagelijks kun je wel ergens op het eiland een voorstelling, optreden of expositie bezoeken. Plan dus snel je Texel Bezoek!

Festivals
Tevoko Buitentoernooi

Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 is het weer zover. Een sportief en gezellig buitenvolleybaltoernooi op een heerlijk beschutte en zonnige speelweide van Staatsbosbeheer. 144 deelnemende teams uit geheel Nederland komen meedoen.

SunBeats Beach Festival

Op zaterdag 13 juli 2019 vindt alweer de 16de editie van SunBeats plaats. Hét dance-evenement van Texel, waar menig Texelaar, oud-Texelaar en Texelbezoeker jaarlijks naar uitkijkt. Heerlijk met je blote voeten in het zand, samen met je vrienden genieten van de beste muziek. Dat is waar SunBeats voor staat. De 16e editie belooft er een te worden om nooit te vergeten!

Amusetour Oudeschild

Een culinaire wandeling op de haven van Oudeschild op Texel langs verschillende restaurants. De amuses worden geserveerd met een bijpassend drankje.Beach Food Festival

Tientallen foodtrucks, strandhuisjes, zitzakken en parasols maken dit festival bij Oudeschild tot een waar zomers feestje. Texelse chefs en koks vanuit elders in Nederland maken de lekkerste gerechten van lokale producten.Havenvistijn

De vissers van Texel geven op 10 augustus in ‘hun’ dorp Oudeschild uitleg over visserijtechnieken en diverse soorten vis. Er zijn demonstraties en muziek en uiteraard is er volop verse vis te krijgen.Strenderpop

Een gezellig en klein popfestival in Oosterend, welke wordt gehouden op zaterdag 17 augustus. Uiteraard met veel gezelligheid, goede muziek en (geen garanties voor het) goede weer.

Texel culinair

Van 13 tot en met 15 september staat De Koog in het teken van Texel Culinair. In 3 dagen tijd worden zo’n 100 verschillende kleine gerechtjes gemaakt door chef-koks van meer dan 30 Texelse eetgelegenheden.Windfestival Texel

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober wordt weer het jaarlijkse windfestival in de Koog gehouden. Dit tweedaags festival bij Paal 20 vult de lucht met showvliegers en kites.

Festivals
Festival Horizontoer

In negen dagen tijd gaan muzikanten en theatermakers naar Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland om gratis (of tegen kleine vergoeding) optredens te geven. Op Texel is dit in 2019 van zaterdag 3 en zondag 4 augustus.

Festivals
2019 helaas geen Kermis in Den Burg

Jaarlijks worden er 2 kermissen gehouden. De eerste op De Groeneplaats, midden in het dorp Den Burg. De kermis biedt grote en kleine attracties en is leuk voor jong en oud.

Festivals
2019 ook geen Kermis De Koog

Op het parkeerterrein aan de Nikadel in De Koog wordt de tweede kermis op Texel gehouden. De kermis biedt vele leuke attracties voor het hele gezin. De kermis wordt op zaterdag afgesloten met een vuurwerkshow op het terrein naast de kermis.