Je Texel vakantie begint
bij Recreatie Service Texel

Zoek naar je verblijfsperiode let op de gevonden data 's zijn flexibel met 4 dagen

Wat te doen op Texel

Als je naar Texel gaat is het handig om bepaalde zaken vooraf te weten. Hieronder vind je een overzicht van handige Texel tips.

 

De Bonte Belevenis

Nabij Den Hoorn ligt het landgoed De Bonte Belevenis. Een vrolijke verzameling van activiteiten en ambachten. Denk aan een bakkerij, bierbrouwerij, distilleerderij, kaarsenmakerij, papierschepperij, theeschenkerij, whiskystokerij, zeepmakerij. Buiten kan je genieten van boerderijdieren, cranberryteelt en de bonte tuin.

Ook voor (school)groepen zijn er allerlei activiteiten te doen. Ook is er een leuke (web)winkel waar je de unieke producten die op de Bonte Belevenis zijn gemaakt worden verkocht. Kijk op de website voor meer informatie.

Catamaran zeilschool De eilander

Met hoge snelheden van zo’n 40 kilometer per uur over de golven vliegen geeft een enorme kick.
Liever wat minder sensatie maar toch leren zeilen? Ook hiervoor is een passend aanbod, de zeilschool doet er alles aan om je de ultieme zeilexperience te geven.

Meer weten over de zeilschool en lessen die worden gegeven?
U vindt meer informatie op de website www.deeilander.nl.

Speurhonden Texel

Elke hond kan speuren. Ras of niet, jong en oud. Dwarse puber, een hond met gedragsproblemen, elke hond is welkom bij speurenhonden Texel. Ook een leuke activiteit met de hond tijdens de vakantie op Texel. We bieden diverse trainingen.

U vindt meer informatie op de website www.speurhondentexel.nl.

Golfbaan De Texelse

In het midden van de prachtige Texelse duinen ligt Golfbaan De Texelse. Ervaren golfers, maar ook enthousiaste beginners, zijn hier van harte welkom om een balletje te slaan. Naast de veelzijdige (oefen)faciliteiten is er ook een mogelijkheid voor een hapje en drankje op een terras of in het clubhuis.

De golfaccomodatie bestaat uit: 18 Holes Par 72 baan, 9 Holes Par 3 baan, Putting Green en Chipping Ground, Driving Range, Clubhuis ’t Hanenhuus, Golfschool met PGAH-professionals. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op www.texelse.nl.

Klimmen EnZo

Vier parkoersen, een klimwand, tokkelen… Klimmen EnZo is hét klimpark op Texel, gelegen op vakantiepark De Krim in de Cocksdorp.

Informatie over tarieven en openingstijden vind je op klimmenenzo.nl. Kinderen kunnen meedoen vanaf de minimale lengte 1,30m.

Novalishoeve

Biologisch boeren, hoe werkt dat? Dat kan je ontdekken op boerderij Novalishoeve waar natuur, puur en zorg centraal staat. Naast het melken van koeien wordt er nog veel meer gedaan. Er wordt bijvoorbeeld groente geteeld, kaas gemaakt, brood gebakken, maar ook heerlijke taarten en ijs gemaakt. Het ambachtelijke werk ligt in handen van jongeren met een zorgvraag. Zoveel mogelijk met ingredienten die op de boerderij worden geoogst!

Op de website novalishoeve.nl kan je informatie vinden over rondleidingen en activiteiten en openingstijden van de winkel en het dagcafé

TukTuk Express Texel

Het eiland verkennen met een TukTuk! Een TukTuk is een Italiaanse cabriolet, met drie wielen en een maximale snelheid van 65 km/u. Dus met zo’n het dakje open, en met regen het dakje dicht! Er zijn verschillende arangementen en dus voor elk wat wils.

Contactinformatie, tarieven en openingstijden zijn te vinden op tuktukexpresstexel.nl.

Karten Texel

Circuitpark Karting Texel

Max Verstappen is er groot mee geworden. Snelle bochten, hoge snelheden en de geur van rubber op het asfalt. Naast een speeltuin en een zonneweide is er ook mogelijkheid tot kinderkarten, midgetgolven en wat te eten en te drinken.

Op kartingtexel.nl vind je meer informatie over de baan, tarieven en evenementen op de kartbaan.

sop texel

Zeehondentochten met Het Sop

Met een kleine groep mensen naar de zandbanken van de zeehonden… Het voelt als een exclusieve prive tocht! De boot vtertrekt dagelijks vanuit de haven van Oudeschild. Reserveren is aan te bevelen.

Naast de robbentochten is Het Sop ook in te huren als watertaxi voor een maximum aantal van 12 personen. Op zeehondentexel.nl vind je de contactgegevens.

Jan Plezier Texel

Een gezellige huifkartocht in de prachtige natuur van het eiland Texel, sinds 1928! De tochten duren 2,5 tot 3 uur en er zijn verschillende routes mogelijk. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Tijdens de rit wordt er getrakteert op koffie, thee, warme chocolademelk of limonade, met Texelse koek van Bakkerij Timmer.

Ook is het voor de ervaren ruiters mogelijk om op de Belgische trekpaarden strandritten te maken. Op de pagina van Jan Plezier Texel kan je alle informatie vinden.

Ecomare

Ecomare staat bekend om de opvang van vogels en zeehonden. Maar het is ook een toeristische trekplijster. Naast het van dichtbij bekijken van de zeehonden is er ook veel te ontdekken over de natuur van Texel, de Waddenzee en de Noordzee. In dit natuurmuseum kan je uren rondstruinen.

Bekijk op www.ecomare.nl welke exposities op dit moment worden tentoongesteld. Ook is er veel andere nuttige informatie te vinden, bijvoorbeeld over de vele excursies die er worden gegeven.

Rondvaart met de Texel 44

Met het schip TX44 worden rondvaarten georganiseerd vanuit de haven van Oudeschild. Robbentochten, de Razende Bol, er is veel te zien en je krijgt uitleg van een voormalig visserman over de zeehonden, het vaargebied, vissoorten en vele andere onderwerpen.

Op het zonnedek kan je heerlijk genieten in de buitenlucht. Maar bij slecht weer kan je ook aan boord verblijven in de verwarmde salon. Meer informatie over de rondvaarten van TX44 op TX44.nl.

Vogelinformatiecentrum Texel

In het vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp kan je allerlei informatie vinden over vogels op Texel, recente vogelwaarnemingen en het vogels kijken, fotograferen en filmen.

Op de website vogelinformatiecentrum.nl kan je alvast een kijkje nemen in het informatiecentrum, maar ook hier vind je veel informatie over vogels kijken op Texel.

Texelse Bierbrouwerij

Tussen Den Burg en Oudeschild bevindt zich in de voormalige zuivelfabriek de Texelse Bierbrouwerij. Het door talrijke onderscheidingen geprezen bier wordt hier vervaardigd uit gerst, tarwe en duinwater van Texel.

Er worden rondleidingen gegeven waar je met eigen ogen kan zien hoe de brouwmeester en de werknemers te werk gaan. Er is ook een proeflokaal met terras waar de bieren worden geschonken op de tap. Voor openingstijden en rondleidingen kan je een kijkje nemen op www.texels.nl.

De Zelfpluktuin

De Zelfpluktuin heeft 3 hectare land tussen Den Burg en Oudeschild waar je zelf fruit, groenten en bloemen kunt plukken. Er is ook mogelijkheid om er wat te drinken in de kas en op het terras, met onder andere zelfgemaakte jam, limonadesiroop, taart en ijs.

Er wordt zo duurzaam mogelijk geteeld, gezondheid en de beste smaak zijn de twee pijlers in de teelt. Bezoek zelfpluktuin.nl om meer te weten te komen over deze mooie locatie.

RIB Experience met de Bruuzer

Een avontuurlijke en recreatieve waddentocht naar de zeehonden. Dat is één van de mogelijkheden van de Bruuzer. Het is ook mogelijk om de snelle RIB boot te huren voor familie, vrienden of bedrijfsuitjes.

Naast toeristische tochten worden er ook offshore en transport diensten aangeboden. Alle mogelijkheden staan op bruuzertexel.nl op een rijtje.

Kitesurf Texel

Wind, strand, zee… Alle belangrijke ingrediënten voor het kitesurfen! Kitesurf Texel organiseert cursussen op verschillende locaties op het eiland. Er zijn veel op ties mogelijk; van introductie courses tot volledige courses tot privé lessen.

Alle informatie over deze actieve en avontuurlijke sport vind je op www.kitesurftexel.nl!!

Paracentrum Texel

Een rondvlucht boven het eiland? Of, altijd al eens willen parachutespringen? Beleef het eiland van boven, met gegarandeerd het mooiste uitzicht van het eiland! Het Paracentrum biedt ook opleidingen aan voor mensen die zelf willen leren parachutespringen.

Er is nog veel meer te doen, lees het opwww.paracentrum.nl!

Segway Tour Texel

Milieuvriendelijk en geruisloos. Een Segway is een elektrisch vervoermiddel met twee wielen. Heerlijk in de Texelse natuur. Er zijn diverse tochten beschikbaar, geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar.

Voor contactinformatie en diverse tours ga je naar segway tour.

Schapenboerderij Texel

Lammetjes knuffelen! Wie wil dat nou niet… Vooral kinderen vinden het prachtig! Op Schapenboerderij Texel hebben ze bijna het hele jaar door lammetjes. Ze laten zich graag aaien en knuffelen en zijn dol op aandacht.

De openingstijden staan op de website, www.schapenboerderijtexel.nl.

Solexverhuur Texel

Het oude vervoersmiddel is nieuw leven ingeblazen op het eiland Texel. Vanwege de schaal van het eiland is de solex een prima vervoersmiddel gebleken, de inhoud van het kleine tankje benzine is precies voldoende voor een actieradius van zo’n 60km.

De solexen rijden op Aspen- benzine, welke minder schadelijk voor het milieu is dan normale benzine. Voor groepen is het mogelijk om de solexen te brengen en te halen. Lees meer op solexverhuurtexel.nl.

Zandbank Texel

Sportieve activiteiten en bedrijfsuitjes voor alle denkbare groepen. Teambuilding Texel verzorgt werkweken, familieweekenden, schoolreisjes, vrijgezellenfeeesten, enzovoorts.

Naast losse activiteiten is het ook mogelijk om complete evenementen te laten organiseren. Kortom, er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Ga naar teambuildingtexel.nl en lees wat ze voor je kunnen doen.

Teambuilding Texel

Sportieve activiteiten en bedrijfsuitjes voor alle denkbare groepen. Teambuilding Texel verzorgt werkweken, familieweekenden, schoolreisjes, vrijgezellenfeeesten, enzovoorts.

Naast losse activiteiten is het ook mogelijk om complete evenementen te laten organiseren. Kortom, er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Ga naar teambuildingtexel.nl en lees wat ze voor je kunnen doen.

Kinderspeelparadijs Vakantiepark De Krim

De grootste binnenspeeltuin van Texel is geschikt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. De kinderen kunnen er springen, glijden, klimmen en klouteren terwijl papa en mama lekker in de zithoek zitten met gratis wifi.

Openingstijden zijn te vinden op de website van De Krim.

Cinema Texel

De nieuwste films op het witte doek zie je natuurlijk ook op Texel. Je kan hier namelijk prima naar de bios. Niet alleen voor de nieuwste films is Cinema Texel waar je moet zijn, ook voor een hapje en een drankje, in het gezellige eetcafé van Cinema Texel kan je heerlijk zitten.

Kijk op www.cinematexel.nl welke films er nu draaien en welke er worden verwacht.

Theater De Toegift

Het meest gezellige theater van Texel, gelegen in het pittoreske Den Hoorn. Avondvullende programma’s met theater, lunch, muziek, diner, cabaret en andere gezelligheid.

Het volledige programma is te vinden op detoegift.com.

0 Reviews

Schrijf een review

Geverifieerd door MonsterInsights