Je Texel vakantie begint
bij Recreatie Service Texel

Zoek naar je verblijfsperiode let op de gevonden data 's zijn flexibel met 4 dagen

Handige Texel tips

Als je naar Texel gaat is het handig om bepaalde zaken vooraf te weten. Hieronder vind je een overzicht van handige Texel tips.

Parkeren op Texel doe je met een parkeervignet

Op veel plaatsen op het eiland moet er worden betaald om te parkeren. Met een digitale parkeerkaart, het Texel e-vignet, kan je in alle dorpen en bij alle strandslagen zonder zorgen parkeren. Het vignet kan bij de parkeerautomaten worden aangeschaft, maar ook online op texelevignet.nl

Het e-vignet kost € 10,00 per dag of € 20,- per week. (deze is 8 dagen geldig) Je kan ook een Texel e-vignet 2019 kopen voor de periode van 1 december 2019 tot 1 februari 2021 voor € 30,-. Bij een parkeerautomaat kan je ook per uur betalen (€ 2,50) met betaalkaart.

Veerdienst TESO

De veerdienst tussen Texel en Den Helder wordt verzorgd door TESO. (Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming) In Den Helder kan een retourticket worden gekocht voor passagiers met eventueel vervoer, zoals fiets of auto. Standaard is er aan beide kanten elk uur een afvaart, maar bij grote drukte wordt een tweede schip ingezet en wordt er met een halfuursdienst gevaren.

Voor de informatie over de dienstregeling, kaarverkoop en actuele wachttijden kan je kijken op teso.nl.

Texelhopper, Openbaar Vervoer op Texel

Naast een buslijn met een vaste dienstregeling vult Texelhopper het OV op Texel aan met kleine busjes die welke je halen en brengen van en naar ongeveer 130 haltepalen, verspreidt over het eiland. Je moet deze ritten vooraf boeken via de telefoon (0222-784000) of via texelhopper.nl. Naast het boeken van een rit vind je hier ook informatie over de tarieven.

Oplaadpunten electrische auto

Elektrisch rijden is populair. Daarom is Texel volledig ingericht op het rijden met de elektrische auto. Er zijn meer dan 35 dubbele laadpalen op het eiland en er komen er steeds meer bij. Omdat de afstanden op het eiland relatief kort zijn kan je de elektrische auto prima mee nemen.

Op de website oplaadpalen.nl kan je snel zien waar je de elektrische auto kan opladen.

Fiets- en wandelroutes

Lekker even uitwaaien in de natuur. Aan fiets- en wandelroutes geen gebrek!

Op de website van Staatsbosbeheer kan je ze vinden.

Plus boodschappen bezorgservice

Arriveer je laat op de dag of wil je geen rompslomp om de eerste boodschappen in huis te hebben tijdens je vakantie, dan kan je de boodschappen laten bezorgen op je vakantie adres!
Of je nu thuis besteld of in de accommodatie, Plus zorgt voor de boodschappen totaan de deur.
Vandaag besteld betekend morgen in huis. Makkelijker kan niet.

Je kan de boodschappen bestellen op de website.

Hulpdiensten

Bij een ongeval of directe nood kan het landelijke alarmnummer 1-1-2 worden gebeld. Wanneer er geen spoed aanwezig is, is het beter om de desbetreffende lokale hulpdiensten zelf te bellen. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de hulpdiensten op Texel.

Ambulance Texel
Pontweg 102
1791 LB Den Burg
tel. 0222-321143

Brandweer Texel
Pontweg 102
1791 LB Den Burg
tel. 0222-362066

Politie Texel
Pontweg 102
1791 LB Den Burg
tel. 0900-8844

0 Reviews

Schrijf een review

Geverifieerd door MonsterInsights