Je Texel vakantie begint
bij Recreatie Service Texel

Zoek naar je verblijfsperiode let op de gevonden data 's zijn flexibel met 4 dagen

Musea op Texel

Hieronder vind je de bekendste Texelse musea. Leuk voor jong en oud!

 

Kaap Skil

Het ruige leven op en met de zee. Beleef de meest interessante en opmerkelijke verhalen van weleer in museum Kaap Skil. Bekend van de enorme interactieve maquette van De Reede Van Texel, de belangrijkste ankerplaats in de Gouden Eeuw.

Er zijn ontzettend veel leuke activiteiten en exposities. Kijk op www.kaapskil.nl wat er allemaal te beleven valt.

Ecomare

Naast het bekijken van zeehonden, bruinvissen, vogels, vissen en andere zeedieren, leer je er ontzettend veel van Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en de natuur van Texel. Interactieve exposities, maar ook excursies.

Lees meer over de inhoud en openingstijden op de website van Ecomare.

Museum Waelstee

Het museum, gelegen in De Waal, geeft een historisch beeld over het boerenleven op het eiland Texel. Maar ook een verzameling van koetsen, wagens, machines en landbouwwerktuigen.

Er is een ruime parkeerplaats voor je fiets (je kan hier je E-bike opladen), je auto kan je parkeren op loop afstand. De openingstijden zijn te vinden op cultuurmuseumtexel.nl.

Luchtvaart- en Oorlogsmuseum

Gelegen bij het vliegveld op Texel vind je een historisch museum welke de oorlogstijd op Texel belicht. Je kan informatie vinden over Vliegveld De Vlijt, de Russenoorlog en over de algemene luchtvaart. Erg indrukwekkend om te zien is de collectie met voorwerpen en materieel wat in de visserij naarboven is gekomen, jutters op het strand hebben gevonden of uit privécollectie is geschonken.

Openingstijden vind je op www.lomt.nl.

Oudheidkamer Texel

Oudheidkamer

In het centrum van Den Burg vind je de Oudheidkamer. Het huisje stamt uit het jaar 1599 en is één van de oudste huizen op Texel. Het is prachtig ingericht met meubels en gebruiksartikelen uit die tijd.

Informatie over dit kleine maar indrukwekkende museum is te vinden op oudheidkamertexel.nl.

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Wanneer je binnenstapt gaat er een wereld voor je open. Alles wat je ziet is door de Jutters bij elkaar gevonden op het Texelse strand; een werkelijk ongelooflijke hoeveelheid met zooi en afval, wat op een hele mooie wijze in dit museum wordt tentoongesteld.

Openingstijden van het museum, wat zich tussen Den Burg en De koog bevindt, vind je op juttersflora.nl.

Vuurtoren Texel

Op het noordelijkste puntje van het eiland bevindt zich de vuurtoren. Zes verdiepingen en 118 traptreden hoog, een wenteltrap van geklonken staal, zo oud als de toren zelf. Een prachtig uitzichtspunt!

Informatie over dit mooie plekje met de toegangsprijzen en openingstijden vind je op www.vuurtorentexel.nl.

0 Reviews

Schrijf een review

Geverifieerd door MonsterInsights